Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Stefan Rademaker
Laanstraat 44
3762 KD SOEST

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 08.30 - 18.00 uur
Wo: 08.30 - 18.00 uur
Do: 08.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 20.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Koningsdag van 8.30 uur tot 13.00 uur geopend!

Slijterij Stefan Rademaker úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Copper Dog Blended Malt Scotch Whisky Scotch maar niet zoals u het kent

Copper Dog Blended Malt Scotch Whisky...… Scotch, maar niet zoals u het kent!

Een unieke blend van maar liefst acht single malt whisky's, langzaam met elkaar getrouwd in oude eikenhouten vaten. Het is een gemakkelijk drinkbare whisky, met aroma's van rijp fruit en een delicate, kruidige afdronk. Van knapperige appel tot pittige citrus, gedroogd fruit en vanille. De naam Copper Dog is gebaseerd op een kleine tube met daarop een kurk die medewerkers vroeger gebruikten om whisky mee naar huis te smokkelen.

Copper Dog - uw topSlijter - nb  website

Een plan bedacht door boefjes
In 1707 dreef de Britse kroon de whiskyproductie ondergronds. Schotland werd een broeinest van geestensmokkel. Speyside staat bekend om zijn afgelegen ligging in de Hooglanden en was een smokkelaarsparadijs met stills en beide verborgen in alle hoeken en gaten.

In 1823 slaagde het House of Lords er eindelijk in de industrie weer onder controle te krijgen en werd whisky big business. Maar er waren nog steeds elementen van rebellie: de arbeiders. Opgegroeid in een eeuwenoude traditie van smokkel, gebruikten de stills-mannen van Speyside allerlei trucjes om hun eigen mengsels naar huis. Het meest gevierde was een handig apparaatje dat bekend stond als de 'koperen hond', een stuk buis met aan het ene uiteinde een cent gesoldeerd en aan het andere uiteinde een kurk. De beste vriend van een man omdat hij nooit de kant van zijn eigenaar verliet. Werknemers van de distilleerderij verstopten deze koperen honden in hun broek en in hun riem, stalen een dram voordat ze ze in het geheim in hun plaatselijke pub deelden, waarbij ze aantekeningen vergeleken en plannen uitbroedden. 

Tegenwoordig ligt de kern van Copper Dog in de overtuiging dat iedereen de kans moet hebben om samen te komen en te genieten van geweldige whisky!

Kom langs in de winkel en haal de Copper Dog in huis!

Klik hier voor alle aanbiedingen.