Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Stefan Rademaker
Laanstraat 44
3762 KD SOEST

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 08.30 - 18.00 uur
Wo: 08.30 - 18.00 uur
Do: 08.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 20.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Feestdagen gesloten!

Slijterij Stefan Rademaker úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Glen Garioch Founder's Reserve

(0,0 / 5)
Glen Garioch Founder's Reserve
De Glen Garioch distilleerderij is gelegen in Aberdeenshire aan de rand van de plaats Old Meldrum, ten noordwesten van Aberdeen. Glen Garioch komt uit het oudschots, Glen betekent "dal" en Garioch is de naam van de omgeving. Vertaald is dit dus "Dal van Garioch". De distilleerderij is opgericht in 1798 door een zekere Thomas Simpson. Zo'n 30 jaar later werd de distilleerderij verkocht aan Ingram, Lamb & Co. die tussen 1827 en 1834 de distilleerderij bezat. Na diverse overnames werd Glen Garioch in 1970 gekocht door Stanley P. Morrison Ltd. die in elke whiskyregio in Schotland een representatieve distilleerderij wilde hebben. Drie jaar na de overname werd de distilleerderij grondig verbouwd, waarbij o.a. een still werd bijgeplaatst. In 1982 werden de stills omgebouwd en met gas gestookt. In 1987 werd de naam Stanley P. Morrison Ltd veranderd in Morrison Bowmore Distillers Ltd. en in 1994 werd het bedrijf voor 100% onderdeel van de Japanse distillateur Suntory Ltd. Men besloot in 1996 om Glen Garioch te sluiten en te verkopen. Deze verkoop mislukte maar de vraag naar malt nam weer toe. De distilleerderij werd in 1997 weer heropend en de Glen Garioch malt is internationaal weer leverbaar. Als men op de Distillery Road rijdt, zijn de wash still en de twee spirit stills door de vier boogramen goed te zien. Ze worden alle met stoom verhit. De acht washbacks zijn van roestvrij staal. Voor de rijping van de malt gebruikt men zowel bourbon als sherry vaten en refill vaten. Tot aan de sluiting in 1996 produceerde men zelf mout op eigen moutvloeren. De groenmout werd vier uur gedroogd met turf, dat werd gestoken in de buurt op het Pitligo Moss, daarna werd de mout nagedroogd met gras. Het brouwwater en ook het koelwater voor de condensors komt van de bronnen en stroompjes van de nabijgelegen Percock Hill. De Garioch-vallei is heel vruchtbaar en de ideale plek voor een distilleerderij met een rijke voorraad gerst. De whisky heeft een unieke Highland-huisstijl van honing, heide en een lichte kruidigheid.
Glen Garioch 1797 Founders reserve is zoet en verfrissend, typerend voor Glen Garioch. 1797 Founders Reserve is een eerbetoon aan de traditie van vakmanschap die nodig is om de beste Highland whisky’s te maken, een traditie die al meer dan 200 jaar in stand wordt gehouden! Op de neus zijn er intense aroma's van zoete karamel, butterscotch, boter en witte chocolade aanwezig, met tonen van peper, nootmuskaat en zachte graan. In de mond heeft hij droge en volle smaken van gember, boterroom en vanille die gevolgd worden door fruitigheid en citrusvruchten. De afdronk is zuiver en zacht van fruit, citrusvruchten!
€ 37,95
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
48% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Mild & Zacht
Kleur
Goud
Geur
Intense aroma's van zoete karamel, butterscotch, boter en witte chocolade aanwezig, met tonen van peper, nootmuskaat en zachte graan.
Smaak
Volle smaken van gember, boterroom en vanille die gevolgd worden door fruitigheid en citrusvruchten.
Afdronk
De afdronk is zuiver en zacht van fruit, citrusvruchten.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review