Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Stefan Rademaker
Laanstraat 44
3762 KD SOEST

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 08.30 - 18.00 uur
Wo: 08.30 - 18.00 uur
Do: 08.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 20.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Koningsdag van 8.30 uur tot 13.00 uur geopend!

Slijterij Stefan Rademaker úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Coq Au Vin met een scheut Louise Bruneau Rouge Pays d'Oc (4 pers.)

12 december 2022

Wat kunnen we nu toch eten? Tijdens de Kerstdagen heeft u vast genoeg lekkers gegeten. Maar nu alle feestdagen voorlopig achter de rug zijn kan het soms moeilijk zijn om weer wat te bedenken.

Stoofpot! Maak een Stoofpot tijdens deze koude dagen. Dat kunnen we wel gebruiken toch? Een stoofpot kunt u van tevoren voorbereiden. Zo kunt u na de voorbereiding van de stoofpot lekker op de bank met een glas Louise Bruneau Rouge Pays d'Oc voor de kachel bijkomen van alle drukte die u heeft gehad rondom de feestdagen. En wij hebben de boodschappenlijst al voor u klaargemaakt!

Louise Bruneau Rouge Pays d'Oc - Coq Au Vin - Stoofpot - uw topSlijter

Dit heeft u nodig:

  • 2 flessen Louise Bruneau Rouge Pays d'Oc
  • 4 kippenbouten
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 350 ml gevogeltefond
  • 1 wortel
  • 275 gr paddenstoelenmix
  • 2 uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 stokbrood
  • Knoflook
  • Tomatenpuree
  • Verse tijm
  • Bloem
  • Roomboter
  • Peper
  • Zout

Verwarm de oven op circa 160 graden. Snijd de wortel en de uien alvast fijn. Bak eerst de spekblokjes krokant op matig vuur in de braadpan. Bestrooi de 4 kippenbouten met een snufje peper en zout en voeg deze toe in de braadpan. Verhoog het vuur en braad de kippenbouten rondom bruin in circa 4 min. Haal de kippenbouten uit de pan en leg ze even op een bord.

Voeg dan de uien en wortel toe in de braadpan en voeg hier 2 teentjes knoflook aan toe. Bak dit in circa 4 min. in het braadvocht. Roer vervolgens 2 el tomatenpuree erdoorheen en bak alles nog circa 2 min. Giet hier 350 ml gevogeltefond en 3 dl Louise Bruneau Rouge Pays d'Oc aan toe en leg de kippenbouten weer terug in de braadpan. Doe hier wat tijm en de 2 laurierblaadjes bij. Doe de braadpan vervolgens zonder deksel 1,5 uur in de oven.

Schenk tijdens het wachten alvast een glaasje Louise Bruneau Rouge Pays d'Oc voor uzelf (en uw gezelschap) in en snijd de 275 gr paddenstoelenmix fijn.

Na 1,5 uur…
Pak een schaal en meng 1 el bloem en de helft van de roomboter tot een deegje. Pak de braadpan uit de oven en haal de gare kippenbouten voorzichtig uit de pan en leg deze weer op een bord. Zet de braadpan weer op de kookplaat op matig vuur. Verkruimel vervolgens het deegje over de hete saus in de braadpan en roer goed door zodat het bindt. Laat de saus vervolgens nog een kleine 10 minuten zachtjes doorkoken.

Pak dan een koekenpan en verhit de rest van de roomboter. Bak hier de paddenstoelen in. Doe dan de paddenstoelen en de gebrade kippenbouten in de braadpan bij de saus en warm alles nog een paar minuten door. Pluk het brood en eet smakelijk!

« Terug