Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Stefan Rademaker
Laanstraat 44
3762 KD SOEST

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 08.30 - 18.00 uur
Wo: 08.30 - 18.00 uur
Do: 08.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 20.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Feestdagen gesloten!

Slijterij Stefan Rademaker úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Nieuwe wijnen uit Italië!

Barolo Negro.jpgzaterdag 16 september 2017

Italië heeft zo veel moois te bieden. Wij zochten en vonden pareltjes van wijnen. Hoge noteringen op vele wijnconcoursen. Deze wijnen gaat u onthouden als u deze heeft geproefd!

Neropasso Veneto
Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio.

De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen.

Deze wijn wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet Sauvignon druiven. Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimencompote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannines in de afdronk.
Per fles €8.95

Gabbiano Chianti Classico 2015 
Krachtige smaak met een uitstekende structuur en volume. Evenwichtig, elegant en complex. Castello di Gabbiano Chianti classico is een fruitige, zachte en soepele rode wijn.
Een bouqet van vers gesnoeide viooltjes, kersenjam, zwarte peper en nootmuskaat, eik, tabak en zoethoutaroma's.
Per fles € 16.95

Gabbiano Dark Knight
Dark Knight klinkt heftig, maar deze wijn is vooral stoer en intens met een klein hartje. Een glas wijn waarbij je letterlijk even wegdroomt over ridders en kastelen..
Per fles €14.95

Negro Barolo
De Nebbiolo wijngaarden voor deze Barolo uit Serralunga d'Alba staan voornamelijk gericht op het zuiden/zuidwesten en liggen op zo'n 250m hoogte. De ondergrond is voornamelijk hele oude leisteen. De oogst, die eind oktober plaats vindt, gebeurt volledig met de hand. De vergisting, die zeer traditioneel is, wordt voorafgegaan door 20 dagen schilinwerking met regelmatig overpompen. De rijping duurt 38 maanden, zowel op Sloveens eiken als op de fles. Deze Barolo kan, indien liggend bewaard, meer dan 15 jaar bewaard worden. De kleur is granaatrood. De aroma's doen denken aan gedroogde rozen, kruiden, viooltjes en aarde. Dit hoort bij de Barolo's uit de gemeente Serralunga. Rijk en vol van smaak, met een stevige structuur en zijdezachte tannines.
Per fles € 39.50

Terre Del Noce
Terre del Noce Pinot Grigio is een soepele witte wijn met in de smaak, elementen van rijp fruit en amandelen. Een heerlijke frisse Italiaanse wijn die verschillende prijzen heeft gewonnen.
€6,50
Per 6 flessen €33,50
14% korting!

Rosaruba Montepulciano D’ Abruzzo
Intens donkerrood van kleur. In de diepe geur valt gelijk het rijke karakter van deze wijn op: heel rijp zwart fruit domineert, kruidige accenten van laurier en rozemarijn maken het parfum compleet. In de mond imponeert de wijn door z’n enorme concentratie. Dit gaat gepaard met een fluwelige volheid die de wijn heel erg aantrekkelijk maakt. De krachtige structuur van zachte zuren en rijpe tannines houden de wijn in de afdronk perfect staande.
Per fles €12.95

Zenato Lugana Santa Cristina 
Is een bijzondere witte wijn uit de Italiaanse wijnstreek Veneto. De intense wijn heeft elegante tonen van bloemetjes en citrusvruchten en een prachtige complexe smaak. De wijn wordt gemaakt door het wijnbedrijf Zenato van handgeplukte Trebbiano di Lugana druiven. Zenato Lugana Santa Cristina is een luxe aperitiefwijn en een uitstekend begeleider bij vis, bij rijke pasta's met vis en bij schelp- en schaaldieren.
Per fles €13.95

« Terug