Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Stefan Rademaker
Laanstraat 44
3762 KD SOEST

Openingstijden

Ma: 08.00 - 18.00 uur
Di: 08.00 - 18.00 uur
Wo: 08.00 - 18.00 uur
Do: 08.00 - 18.00 uur
Vr: 08.00 - 21.00 uur
Za: 08.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij Stefan Rademaker úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

December: de tijd van glitters, glamour en vooral genieten

December: de tijd van glitters, glamour en vooral genieten

Wanneer de dagen kort zijn en het buiten guur is, maken we het in de laatste maand van het jaar binnen gezellig en willen we genieten van mooie, sprankelende en luxe dingen. Een beetje glamour zoals glitters, gouden lampjes, Champagne en vuurwerk om het jaar mee af te sluiten, we houden er van. Echter is de maand december ook een dure maand. Daarom heeft úw topSlijter een aantal aanbiedingen en tips zodat ook u in december betaalbaar en luxe kunt genieten.

Schitterende glitterglazen

Benodigdheden:
• Champagneglazen
• Krantenpapier
• Glitters
• Servettenlijm
• Transparante spuitlak
• Penseel
• Schilderstape
• Stukken keukenpapier


Er zijn verschillende mogelijkheden om de glazen te versieren bv. glitters op de steel of strepen glitters rondom de kelk van het glas.
Bedek een tafel met oude kranten. Plak als eerste stroken schilderstape als een barrière op het glas. Of maak stippen met een penseel en lijm op het glas. Gebruik stukken keukenpapier om de rest van het glas te beschermen. Breng een royale hoeveelheid lijm aan op het gedeelte waar de glitters moeten komen. Schud het potje met glitters leeg boven het met lijm bedekte gedeelte. Laat de lijm goed drogen. Spuit daarna de lak in 2 lagen op de met glitters versierde gedeelten van de champagneglazen. Et voilà. Zo wordt proosten wel heel glamorous!

Glitter, glamour en Champagne

In december, tijdens het kerstdiner of met het proosten op het nieuwe jaar, kan Champagne absoluut niet ontbreken. Bij úw topSlijter zijn de volgende Champagnes in de aanbieding!

Piper-Heidsieck Champagne Cuvée Brut
Het visitekaartje van de Piper-Heidsieck Champagnes is de Cuvée Brut, die grotendeels bestaat uit Pinot Noir. Pinot Meunier en Chardonnay spelen ook een belangrijke rol bij deze uitgebalanceerde cuvée. Streng geselecteerde wijnen van verschillende jaren worden toegevoegd om ervoor te zorgen, dat de smaak jaar na jaar consistent blijft. Piper-Heidsieck Cuvée Brut heeft 24 tot 30 maanden gerijpt. Het smaakt levendig en fris en heeft een karakteristieke afdronk met een Oosterse smaak van citrus en grapefruit. Een geur van vers fruit domineert, met peer en roodbruine appel en een paar hints van citrusvruchten, zoals sterfruit. Deze heldere, gouden Champagne met fijne bubbels is zalig!

Piper Heidsieck Cuvée Sublime Demi Sec
De combinatie van de drie druiven Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay maken deze Cuvée Sublime een puur genot om te drinken. Piper-Heidsieck Cuvée Sublime Demi-Sec Champagne heeft 24 tot 29 maanden gerijpt. Warm en zacht met subtiele hints van vanille, gebak, peperkoek en gesuikerde citroenschil. Deze halfdroge, koperkleurige Champagne heeft een zoetige smaak en is een heerlijk geschenk!


Royal Bling Bling

Deze bling bling versie van de Champagne cocktails maakt u met roze wodka. Voor het sparkling effect kunt u Silverstrike of Goldstrike toevoegen. Dit is een likeur met “zilveren” of "gouden" glitters in de fles.

Zo pimpt u uw champagne in een Royal Bling Bling:
• Gekleurd suikerrandje: neem 3 eetlepels rode siroop en doe dit in een vlakke schaal waar uw glas goed in past. Vul in een tweede vlakke schaal een suikerlaag van 3 cm. Dompel de glasrand van een champagneglas in de schaal met siroop en laat kort afdruipen. Vervolgens duwt u de glasrand in de schaal met de suiker draai dan een beetje rond, zodat zo veel mogelijk suiker op de glasrand blijft plakken. De suiker neemt nu de kleur van siroop aan. Laat de gekleurde rand minimaal een uur goed drogen.
• Cocktailsmaak: schenk met een barmaatje een half deel roze wodka in het champagneglas en een half deel Silverstrike. Max 1/3 deel van het glas.
• Bubbels: schenk hier Champagne bij en even voorzichtig roeren met een barlepel of rietje in het champagneglas.

Kerstboompjes van kurk

Benodigheden:
• 21 kurken
• Lijmpistool en lijm
• Een potje met oase
• Verf goudkleurig en wit
• Lint

In de feestelijke december maand zullen de kurken volop knallen. Genoeg kurken dus om een leuk knutselwerkje mee te maken. Begin door een aantal kurken met de bovenkant in verf te dopen. Een aantal in goudkleurige verf en een aantal in wit. Laat een aantal kurken naturel. Lijm als de verf droog is 6 kurken aan elkaar, in de breedte. Dit is de basis voor de kerstboom. Maak nog een rij van 5 kurken aan elkaar vastgelijmd. Plak deze op de vorige laag kurken. Maak dan weer een laag van 4 dan 3 dan 2 en als laatste plakt u nog één kurk vast en bindt u hier een lint omheen. Plak de kurkenkerstboom op het potje met oase als een soort kerstboomstandaard. Erg leuke versiering op de tafel tijdens het kerstdiner!

Bottle light

Met deze gadget maakt u van een lege wijnfles een sprankelende decoratie. Ook erg leuk als geschenk onder de kerstboom!

De Bottle light is een klein oplaadbaar ledlampje dat je als een kurk plaatst op een lege fles. Nog een leuker effect krijg je met verschillende soorten of kleuren flessen. Door de Bottle light te draaien zet je de Bottle light aan/uit. Je laadt het flessenlampje op met een usb-stekker of via de usb-poort op je computer. De Bottle light is zuinig in gebruik: een uur opladen, geeft 2,5 uur licht.

U kunt hem hier bestellen:
https://www.cadeau-cadeau.nl/bottle-light.html