Fine Taste Good Living
Asperges met ei, ham, krieltjes en Dopff au Moulin Pinot Blanc!
Het is aspergetijd!
Van april t/m juni kunnen asperges worden geoogst. Wij hollanders zijn dan ook erg gek op 'het witte goud' zoals asperges ook wel genoemd worden.
U kunt asperges in vele gerechten eten. Van soep tot pasta of gewoon op de klassieke wijze met ei, ham en krieltjes!
Dit heeft u nodig (4 pers):
- Fles Dopff Moulin Pinot Blanc
- 1000 gr witte asperges (en een eventuele aspergeschiller of dunschiller)
- 4 eieren
- Melk
- 100 gr ongezouten roomboter
- 800 gr krieltjes
- 250 gr blokjes of dikke plak ham
- Verse bieslook
- Peper & zout
Voorbereiding
1. Schil de asperges goed en snijd circa 2 cm van het uiteinde af. Kook de asperges vervolgens in een pan met water en voeg hier wat peper, zout en een scheutje melk aan toe en zet circa 7 minuten aan de kook. Kook de eieren in een andere pan circa 8 minuten. Wanneer de asperges goed zijn laat ze dan circa 10 minuten nagaren in het vocht. Wanneer u een asperge uit het water haalt dan moet deze iets gebogen zijn maar niet helemaal slap.
2. Kook of bak de krieltjes ondertussen. Pel de eieren en snijd deze fijn. Smelt ondertussen de boter in een pan. Wanneer de boter wat gesmolten is voeg hier dan de fijngesneden eieren en de hamblokjes aan toe en roer goed door. Snijd vervolgens de verse bieslook fijn.
3. Leg wat asperges op een bord en verdeel wat krieltjes ernaast. Giet de gesmolten botersaus over de asperges en maak af met wat fijngehakte bieslook.
Schenk een glas Fles Dopff Moulin Pinot Blanc in en geniet!