Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Stefan Rademaker
Laanstraat 44
3762 KD SOEST

Openingstijden

Ma: 08.00 - 18.00 uur
Di: 08.00 - 18.00 uur
Wo: 08.00 - 18.00 uur
Do: 08.00 - 18.00 uur
Vr: 08.00 - 21.00 uur
Za: 08.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij Stefan Rademaker úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

De leukste verwendag van het jaar: MOEDERDAG

De leukste verwendag van het jaar: MOEDERDAG

Binnenkort is het weer moeder's leukste dag van het jaar. De dag dat iedere moeder in de watten gelegd wordt en leuke cadeautjes krijgt. Maar waar komt het fenomeen eigenlijk vandaan en waarom staat de dag in het teken van het verwennen van moeder?

Moederdag, een eerbetoon aan alle moeders

Veel mensen vinden Moederdag erg commercieel en denken dat het is uitgevonden door de media, maar het vereren van moeders is een oude traditie afkomstig uit het oude Griekenland. Rhea, de grote moeder der Goden, werd vereerd met diverse ceremonies. In Groot-Brittannië werd eerst Maria, de moeder van Jezus, op een speciale Moederdag geëerd. Dit werd later uitgebreider gevierd voor alle moeders. Zo mochten vroeger arme werknemers op de vierde zondag van de vastentijd bloemen plukken van het land van hun werkgever en dit meenemen naar huis. De Moederdagtraditie zoals wij die kennen is begonnen in 1907 toen Anna Marie Jarvis iets wilde doen om alle moeders te eren als eerbetoon aan haar eigen moeder die een jaar daarvoor was overleden. In de kerk gaf ze iedere moeder op de tweede zondag in mei een anjer en dit deed ze ieder jaar weer. Woodrow Wilson, de toenmalige Amerikaanse president, kreeg dit te horen en riep in het jaar 1914 deze dag uit tot een nationale feestdag. In Nederland is deze traditie pas in 1925 overgenomen. Vaak krijgt moeder ontbijt op bed en geven jonge kinderen zelfgemaakte cadeaus en ook wordt oma niet vergeten op deze speciale dag. Ondertussen vieren wereldwijd mensen Moederdag door hun moeder te bezoeken en te bedanken zodat ze zich speciaal voelt.

Ook bij úw topSlijter weten ze precies hoe ze alle moeders in Nederland het beste kunnen verwennen. Daarom deze speciale moederdagaanbiedingen en wat recepten om deze dag nog specialer te maken. Maak van Moederdag 2017 de leukste verwendag ooit!


Moederdag Tip 1: Santa Marta Cioccolato

Santa Marta Cioccolato is verkregen uit een alcoholmengsel van 3 jaar gerijpte Grappa, gemaakt van typisch, volgens Piëmontese traditie verkregen, verse droesem en cacaopoeder. Deze likeur bevat alleen natuurlijke ingrediënten.

Etiketinformatie:
Land: Italië
Flesinhoud: 50 CL
Alcoholpercentage: 17% vol
Kleur: bruin
Smaak: veel chocolade met de alcoholische geur van Grappa
Afdronk: volle body, fondant. Aanhoudende afdronk.
Serveren: serveer deze likeur in een klein tulpvormig kristallen glas
bij een temperatuur van 10-20 C

Moederdag recept: Chocolate Cherry Martini

• 2 delen Santa Marta Cioccolato
• 1 deel melk
• 1/2 deel Maraschino likeur
• Slagroom
• Cocktailkers

Deze cocktail maak je in een shaker met ijs. Het hoofdingrediënt is Cioccolato, gebruik hiervan 2 delen. Daarnaast voeg je 1 deel melk toe en een 1/2 deel Maraschino likeur voor de Cherry smaak. Even goed shaken en uitschenken in een gekoeld glas. Schenk het glas niet helemaal vol, want er moet nog slagroom bij. En “on top” een mooie rode cocktailkers.

Moederdag Tip 2: Santa Marta Amaretto

Santa Marta Amaretto is een klassieke Italiaanse likeur geproduceerd uit maceratie van geroosterde cacaobonen, vanillestokjes, abrikoospitten, kersen, bittere amandelen, zoete sinaasappelschil en zoete sinaasappelbloesem in water en alcohol. Na een korte maceratie, wordt deze infusie gedistilleerd en het verkregen product wordt gemengd met suikerstroop en de resterende alcohol. Hierna volgt het filteren en het bottelen.

Etiketinformatie:
Land: Italië
Flesinhoud: 50 CL
Alcoholpercentage: 24% vol
Soort likeur: Bitterkoekjeslikeur
Serveren: puur of over ijs, gegarneerd met sinaasappelschil.
Een goede basis voor een breed scala aan mixdrankjes.

Moederdag recept: Valentino

• 1 deel Amaretto
• 1 1/2 deel Ananassap
• Sap van 1 partje limoen
• 5-6 Frambozen

Deze cocktail maak je met een blender of met een boston shaker. Begin met 5 tot 6 frambozen. Muddle deze met 1 limoenpartje in het glas van je bostonshaker. Voeg met een barmaatje 1 deel Amaretto toe en 1 1/2 deel ananassap. Shaken met melk en uitschenken in je cocktailglas met een finestrainer en een zeefje om de pitjes van de frambozen tegen te houden. Als je dit gedaan hebt, garneer je met een framboosje en als “finishing touch” decoreer je met een rozenblaadje.


Moederdag Tip 3: Santa Marta Limoncello

Santa Marta Limoncello is een traditionele Italiaanse citroenlikeur. Speciaal geselecteerde citroenrassen uit Zuid-Italië worden gebruikt voor de infusie in de neutrale alcohol.

Etiketinformatie:
Land: Italië 
Flesinhoud: 50 CL
Alcoholpercentage: 25% vol
Soort likeur: Citroenlikeur
Geur: De neus is zeer fris, met een natuurlijke geur van citroen, citronella en salie.
Smaak: De smaak is soepel en evenwichtig en toch heel fris hetgeen te danken is aan de natuurlijke zuurgraad van de citroen.
Afdronk: De afdronk is lang en houd de mond fris, zonder een gevoel van siroop.



Moederdag recept: Limoncello tiramisu

• 50 ml Limoncello
• 1 citroen
• 250 ml slagroom
• 125 gr mascarpone
• 100 gr poedersuiker
• 1 pak lange vingers
• 2 eetlepels amandelschaafsel

Doe de slagroom in een kom. Rasp de citroen met een fijne rasp. Knijp een halve citroen uit bij de slagroom en voeg de rasp toe (bewaar de andere helft van de citroenen voor de garnering). Voeg daarna ook de poedersuiker en Limoncello toe en mix de slagroom tot hij stijf begint te worden. Schep dan de mascarpone erbij en mix er doorheen. Verdeel het mengsel over 4 glaasjes met hier en daar een lange vinger ertussen. Je kunt de tiramisu glaasjes direct serveren met “on top” een schijfje citroen.

Familie-Distilleerderij Francoli

De familie Francoli is een dynastie van distilleerders. Al sinds 1875 maakte deze familie alcoholische dranken. Ze zijn begonnen met het distilleren van grappa. Begin 1895 is de familie gestart met de distilleria F.lli Francoli. In het begin produceerden ze slechts tientallen liters grappa, voor familie en vrienden. Echter kwam er steeds meer vraag naar hun grappa, vanwege de hoge kwaliteit. Meerdere distilleerderijen volgden. De huidige distilleerderij werd door Luigi Francoli in 1951 opgericht in Ghemme, in het noorden van Italië. Deze man behoorde intussen tot de vierde generatie van de familie Francoli. Ook nu nog beheert de familie zelf de distilleerderij en produceren ze er de Santa Marta likeuren. De distilleerderij wordt erg gerespecteerd en staat voornamelijk bekend als de producent van de mooiste grappa’s van Italië.

Santa Marta in de aanbieding


De heerlijke likeuren van Santa Marta zijn van 08 mei t/m 21 mei in de aanbieding. 

Klik hier of op de foto en lees meer over deze heerlijke likeuren en onze scherpe prijs.